Verhalenpret met Sanne

3 lessen + keuzelessen

Groep 1-2

Samen een verhaal maken

Ieber & Knoert

‘Hebbes!’
‘Kijk eens wat ik heb gevangen!’ riep Ieber.
Voorzichtig pakte Knoert het vogeltje beet.

Zo begint Ieber & Knoert, een prentenboek waarin Sanne te Loo kinderen op een originele en fantasierijke manier meeneemt naar de woestijn met vreemde dieren en een heel bijzondere cactus.
Sanne leest eruit voor in de klas.

Ter voorbereiding oefenen de kinderen een liedje.

 • Wie is Sanne te Loo?

  Sanne te Loo werd in 1972 geboren in Waddinxveen, maar woont nu in Utrecht, samen met haar man en haar twee kinderen. Ze werkt daar ook.
  Als kind tekende ze al veel; ze was dol op prentenboeken en maakte ze ook zelf.

  “Altijd moest ik vooraan zitten in de klas en zeker niet bij het raam. Anders zou ik maar wegdromen, zei de juf. Alleen tijdens het tekenen mocht ik op school wegdromen. Ik heb daarom veel getekend en ben er nooit mee gestopt. Ik keek veel prentenboeken in en zag vol bewondering hoe een tekening je kan laten lachen, kan laten zweven, ja zelfs hoogtevrees kan bezorgen. Dat wilde ik ook en dat wil ik nog steeds.”

  Ze doorliep de Kunstakademie St. Joost in Breda om zich verder te bekwamen in wat ze het liefste deed: tekenen en schilderen.

  Kijk op de website van Sanne te Loo

 • Het vertelkastje

  Speciaal voor het verhaal van Ieber & Koert heeft Sanne een prachtig vertelkastje gemaakt, een kamishibai. Daarnaast neemt ze ook nog twee gehaakte beesten van Ieber en Knoert mee. Voor de kinderen zal ze een grote cactus met gaten tekenen en de vogel. Ze zal laten zien hoe makkelijk je een vogeltje kan tekenen en daarna mogen de kinderen zelf hun eigen vogeltje maken om uit te knippen en op de cactus te plakken. Dat wordt een prachtige cactus met de gatengriep!