Mediakunst: Gewoon doen!

2 uur

Leerkrachten

Tools voor mediacreativiteit in de klas!

Leerlingen zijn vaak al aardig mediawijs, maar zijn ze ook mediacreatief? Weten ze hoe je met je met de tools op je computer en de apps op je iPad mooie werkstukken kunt maken? In deze teamtraining maken de leerkrachten kennis met laagdrempelige tools, die makkelijk in de klas zijn in te zetten. Ook krijgen ze tips voor het inrichten van een media-atelier op school en het inzetten van mediawerkvormen in een circuit. We werken met behulp van divers lesmateriaal dat vervolgens via onze website beschikbaar is.
In de workshop wordt met verschillende instapniveaus rekening gehouden. Op weg naar mediakunst!

Tooly

Op Tooly verzamelde Kunst Centraal met hulp van PABO-studenten van de Marnix Academie 21 gratis online tools waarmee leerlingen creatief werk kunnen maken. Per tool zijn er ideeën voor leerlingen en lessuggesties voor leerkrachten toegevoegd. Zo kun je er meteen in de klas mee aan de slag. Handig voor het maken van een werkstuk of spreekbeurt!

 

Kijk!

Het ontdeklab

Scholenstichting Trinamiek bezit een mobiel ontdeklab. Het reist van school naar school en is bedoeld om leerlingen de kans te geven kennis te maken met nieuwe mediatechnieken als Micro:Bits, de 3D printer en het Greenscreen. Aan de hand van eenvoudige opdrachten gaan de leerlingen in kleine groepjes aan de slag. Hun

Kijk!

Maak het met Mediakunst

In dit project begeleidt Kunst Centraal meerdere jaren lang scholen die in willen zetten op mediakunst. Samen met kunstenaars ontwerpt Kunst Centraal mediakunstprojecten voor in de klas. De deelnemende scholen ontwerpen mee of testen de gemaakte projecten.

Maak het met mediakunst

Mediakunstprojecten in Kunstmenu