Kijkje achter de schermen op locatie

Deelnemende culturele instellingen

Kijkje achter de schermen is ontwikkeld met en voor de volgende culturele instellingen

Stadsschouwburg Utrecht

De Stadsschouwburg is het grootste theatergebouw van de Nederlandse stad Utrecht. Het in 1937 ontworpen door de bekende architect Willem Dudok. Het gebouw werd omstreeks 2009 erkend als rijksmonument.

De Stadsschouwburg kent twee zalen. De Douwe Egberts-zaal heeft doorgaans een capaciteit van 1000 toeschouwers.

De Blauwe Zaal is een vlakke-vloertheater met tribunes. De zaal biedt plaats aan ongeveer 225 bezoekers en kent geen vaste plaatsen.

Lees verder op hun website.

Centraal Museum

Het Centraal Museum Utrecht is het oudste stedelijk museum van Nederland. De missie van het museum is om de blik van de bezoeker te verruimen door kunst en cultuur. Dat is de leidraad in alles wat ze doen. Hun collectie beeldende kunst, design, mode en stadsgeschiedenis is altijd de basis. De collectie vormt de rijke bron die leidt tot tentoonstellingen en activiteiten.

De collectie geeft de mogelijkheden om bezoekers nieuwe perspectieven te bieden die vaak een link hebben met de actualiteit.

Lees verder op hun website.

TivoliVredenburg

Tuin-concertgebouw Tivoli bestaat sinds 1823, concertgebouwVredenburg sinds 1977. In 2014 kwamen ze bij elkaar, dit maakte TivoliVredenburg. De doelstelling van Stichting TivoliVredenburg is het ten behoeve van een zo breed mogelijk publiek verzorgen van een gevarieerd, verrassend, vernieuwend en verrijkend aanbod van levende muziek.

Dit betekent alle genres samen onder één dak, in zes zalen en de vele ruimtes daartussen. In 2015 is de miljoenste bezoeker al binnen!

Lees verder op hun website.

Museum Catharijneconvent

Museum Catharijneconvent onderzoekt en belicht de esthetische, culturele en historische waarden van de kunst en het erfgoed van het christendom in Nederland. Het museum doet dit vanuit de overtuiging dat dit van waarde is voor iedereen en werkt in samenspraak met partners en publiek. Zo kan het verhalen vertellen die meerstemmig zijn en een open blik stimuleren.

Door mensen te raken en in beweging te zetten wil het museum bijdragen aan een begripvolle samenleving.

Lees verder op hun website.