Doordenkers gezocht

Onderzoek als een kunstenaar (op locatie)

 • Lesdoel
  • Leerlingen doen artistiek onderzoek op locatie.
 • Gastdocent: Nienke van den Berg en Joke de Jong

  Nienke van den Berg

  Nienke is een ervaren buitenles-docent. Ze is oprichter van Studio Raap en ontwikkelt onvergetelijke buitenavonturen. Ze maakt in haar lessen gebruik van de buitenwereld en sluit aan bij de leefwereld van de kinderen. Dit zorgt ervoor dat kinderen ervaren met al hun zintuigen.

  Meer weten? Bekijk de website Studio Raap

   

  Joke de Jong

  Joke is kunstenaar en kunstdocent. Ze vindt het heel erg leuk om samen met kinderen als kunstenaars te werken. “Omdat jullie vaak supergoed kunnen kijken en frisse ideeën hebben: dat is de ideale mix voor het maken van kunst en het vinden van mooie oplossingen!”

 • Locatie: het Bomenmuseum

  Gastdocent Nienke of Joke ontvangt jullie bij:

  Het Bomenmuseum
  Velperengh 13, (3941BZ) Doorn

  De bomen en struiken zijn de levende museumstukken van het Bomenmuseum. Er is van alles te ontdekken over hun eigenschappen, plaats in de natuur, in onze omgeving, hun bijdrage aan biodiversiteit en hun evolutionaire geschiedenis. Ieder seizoen staan er weer andere bijzondere inheemse en uitheemse soorten in bloei. Je kunst je blijven verwonderen over de ongekende diversiteit aan vormen, kleuren en geuren van de natuur.

  Meer weten? Bekijk de website van het Bomenmuseum

 • Voorbereiding + benodigheden
  • Maak vooraf groepjes (zie voorbereiding in les 1)
  • Trek geschikte kleren aan. Dit is een buitenles.
  • Op het eind van de les krijg je van Joke of Nienke een envelop met werkbladen voor les 3 en 4.

Onderzoek als een kunstenaar

Deze les gaan jullie op onderzoek uit in het Bomenmuseum.

Gastdocent Joke of Nienke zal jullie daar ontvangen bij de ingang. Ze nemen een toolkit mee voor het artistiek onderzoek.

Jullie gaan in groepjes aan de slag met kaarten maken, fotograferen, jureren, interviewen of verzamelen. Bedenk alvast wat jij zou willen doen. Al het verzamelde materiaal nemen jullie mee naar school. In les 3 gaan jullie met dit materiaal en hulp van Pavèl verder met het bedenken van ideeën.