Landschap Erfgoed Utrect

Wereld vol feest

6 lessen

Groep 3-4

Feesten kan op heel veel verschillende manieren!

 • Projectdoel
  • Feesten spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen in groep 3 en 4. Ze hebben nog niet veel tijdsbesef en hun leven wordt voor een groot deel bepaald door de indeling in feesten.
  • In dit project worden aan de hand van filmpjes verschillende feesten met de bijbehorende gebruiken en tradities besproken. Via deze filmpjes en de bijbehorende opdrachten krijgen de kinderen inzicht in en begrip voor de manier waarop zijzelf én anderen feestvieren.
  • In Museum Catharijneconvent ontdekken de leerlingen bij het programma Feest! Dans je mee? dat het echt op alle dagen feest is!
 • Thema's en leergebieden

  Mens en maatschappij

 • 21e eeuwse vaardigheden

  Sociale en culturele vaardigheden, communiceren, samenwerken, kritisch denken

Wereld_vol_feest_startpagina

Over de hele wereld wordt feest gevierd, maar niet iedereen viert dezelfde feesten. Ook feestvieren doen we allemaal op een andere manier en…vroeger werden sommige feesten heel anders gevierd dan nu.

Welke feesten zijn er allemaal? Waarom vieren we eigenlijk feest? Wat zijn tradities? Wat hoort er allemaal bij een feestje? En stel je voor dat jullie een klassenfeest mogen geven…hoe ziet dit feest er dan uit?

Kijk en luister bij de start van elke les naar Eva, Rajvi, Krish, Amir, Junayd, Nina en Jens en ontdek dat feestvieren op heel veel verschillende manieren kan!

 • Museum Catharijneconvent

  Tijdens dit project gaan jullie met de bus naar Museum Catharijneconvent. Daar gaan jullie aan de slag met Feest! Dans je mee?.

  Het busvervoer is inbegrepen bij de prijs van het project en Museum Catharijneconvent regelt dat voor de scholen. T.z.t. ontvangen jullie een mail van het museum met de praktische details.

  Bij dit bezoek zijn 4 begeleiders (incl. leerkracht) nodig. Geef aan hen de brief voor de begeleiders mee.

   

  Ieder jaar is het Kerstmis, Suikerfeest, Chanouka en Sinterklaas. We gaan lekker eten en geven elkaar cadeautjes. Maar wat vieren we nou eigenlijk? Waar komen deze feesten vandaan en wat is hun betekenis? Het educatieve programma Feest! Dans je mee? is een initiatief van Museum Catharijneconvent. Het bevat interessante lesprogramma’s en in diverse culturele instellingen in het land ontdekken kinderen de achtergrond en tradities van feesten aan de hand van echte kunstwerken, spelletjes en opdrachten.