Landschap Erfgoed Utrect

Wereld vol feest

4 lessen

Groep 3-4

Feesten kan op heel veel verschillende manieren!

  • Thema's en leergebieden

    Mens en maatschappij

  • 21e eeuwse vaardigheden

    Sociale en culturele vaardigheden, communiceren, samenwerken, kritisch denken

Wereld_vol_feest_startpagina

Over de hele wereld wordt feest gevierd, maar niet iedereen viert dezelfde feesten. Ook feestvieren doen we allemaal op een andere manier en…vroeger werden sommige feesten heel anders gevierd dan nu.

Welke feesten zijn er allemaal? Waarom vieren we eigenlijk feest? Wat zijn tradities? Wat hoort er allemaal bij een feestje? En stel je voor dat jullie een klassenfeest mogen geven…hoe ziet dit feest er dan uit?

Kijk en luister naar Eva, Rajvi, Krish, Amir, Junayd, Nina en Jens en ontdek dat feestvieren op heel veel verschillende manieren kan!

  • Colofon

    Het lesmateriaal op deze leerkrachtensite en de bijbehorende leerlingenpagina’s zijn eigendom van Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht en partners. Het maakt onderdeel uit van het Kunst- en Cultuurmenu en mag gebruikt worden door alle deelnemende scholen. Het is partijen niet toegestaan dit lesmateriaal te kopiëren, verspreiden en/of te gebruiken voor andere doeleinden. Bij interesse in overname van het lesmateriaal kunt u contact opnemen met Landschap Erfgoed Utrecht.