Verhalenpret met Mylo – Prinses Arabella maakt muziek

3 lessen

Groep 1-2

Samen een verhaal maken

Aan kleuters verhalen vertellen is geen straf! Ze hangen aan je lippen. Maar het is natuurlijk nog veel leuker om samen met hen eigen verhalen te maken. Met Verhalenpret krijg je verschillende tools in handen. Schrijver en illustrator Mylo Freeman doet niets anders dan verhalen maken en verbeelden. Met haar nieuwste boek Prinses Arabella maakt muziek komt ze op bezoek in de klas.

Prinses Arabella

‘Waarom zijn we allemaal zo mooi aangekleed?’ vraagt prinses Arabella verbaasd. ‘Straks komt een orkest muziek voor ons maken,’ legt mama koningin uit. ‘We gaan naar een concert luisteren,’ zegt papa koning.

Zo begint Prinses Arabella maakt muziek, een prentenboek waarin Mylo Freeman kinderen op een originele en fantasierijke manier meeneemt in de wereld van muzikanten, die noten moeten kunnen lezen, instrumenten moeten stemmen en samen muziek maken. Dat wil Arabella ook wel. Misschien kan haar oma het haar wel leren…

Mylo leest eruit voor in de klas. Ter voorbereiding oefenen de leerlingen een liedje.

  • Mylo Freeman

    Mylo Freeman is van Nederlands-Amerikaanse afkomst en groeide op in Den Haag. Momenteel woont ze in Amsterdam. Na de geboorte van haar oudste zoon begon ze te tekenen voor kinderen.

    Haar eerste prentenboek Potje! is bekroond met de Kiekeboekprijs. Inmiddels heeft Mylo zo’n 50 prentenboeken op haar naam staan, waaronder de reeks over het donkere prinsesje Arabella.
    Haar boek Prinses Arabella is jarig is bekroond met een Leespluim. Ondertussen zijn er al 10 prentenboeken, 1 kartonboek en 1 kleurboek over Arabella verschenen. Mylo geeft workshops en muzikale voorstellingen. Ze is voorzitter van Stichting3, een stichting die door kinderboekenfestivals en voorleeswedstrijden de diversiteit in het kinderboek wil stimuleren.

Benieuwd naar Mylo? Kijk hier de aflevering van Het Klokhuis!
Bekijk