Tafelmuziek

3 workshops van 45 minuten

Groep 4-5

Werken aan rekenen én muziek!

Tafelmuziek is een vakoverstijgende digitale lesmethode waarbij de rekentafels 1 tot en met 10 worden aangeleerd door ze te zingen. Je werkt hierdoor tegelijkertijd aan rekenen en aan muziek! De lesmethode is geschikt voor leerlingen vanaf groep 4 van het basisonderwijs. Tafelmuziek kan de reguliere methode om rekentafels aan te leren vervangen, maar kan ook ingezet worden ter ondersteuning van/of aanvulling op gebruikte methodes.

 • Partner

  Holland Opera is het eerste zelfstandige jeugdoperahuis van Europa en speelt zowel nationaal als internationaal een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe jeugdopera. Holland Opera maakt voorstellingen die dicht bij de belevingswereld van het (jonge) publiek staan. Gebruik makend van (jeugd)literatuur, toneel en soms muziekklassiekers willen we nieuwe operavoorstellingen maken met maatschappelijke thema’s. Naast tekst, beeld en vormgeving vertelt vooral ook de muziek een verhaal dat soms niet te vangen is in woorden.
  Bij elke voorstelling wordt educatief materiaal ontwikkeld en worden workshops aangeboden om kinderen en jongeren actief te betrekken bij de voorstelling.

 • Thema

  Rekenen en tafels

 • 21e eeuwse vaardigheden

  Probleem oplossen, Sociale & culturele vaardigheden

 • Locatie

  Op school

 • Periode

  In overleg