Sribi Switi

2 lessen

Groep 3

Een dromerige hiphop dansvoorstelling

In een speelse droomwereld nemen twee hiphopdansers en een beatboxer je mee op een nachtelijke reis naar het land van verbeelding. Een aangename wereld waarin niets is wat het lijkt en waar je dromen werkelijkheid worden. Kleuren, geluid en personages die je alleen in dromeland tegenkomt, veranderen in hetzelfde ritme als de seizoenen. Ze komen tot leven in deze fantasiewereld waarin alles lijkt te zweven.

 • Lloyds Company, Theater De Kom

  Over Lloydscompany

  Lloydscompany is gevestigd in Rotterdam. Het gezelschap maakt voorstellingen en slaat een brug tussen de straat en het podium. Oprichter Lloyd Marengo groeide op in het rauwe Rotterdam van de jaren tachtig en leerde dansen op straat. In de jaren negentig werd zijn ontmoetingsplaats in Rotterdam West het epicentrum van de
  hiphop. Lloyd maakte furore met 010 B-boys die wereldwijd succes behaalden en de Rotterdamse hiphop- en straatcultuur op de kaart zetten.

  September 2022 Lloyd ontving de prestigieuze prijs “Gouden Zwaan” als erkenning voor zijn choreografisch werk en zijn bijdrage aan de Nederlandse dansscene.

  www.lloydscompany.nl

  Over De Kom

  DE KOM is een stadstheater én kunstencentrum. Hier kun je de artiest ontmoeten, maar ook de artiest zijn. Haal je hart op aan al het moois dat we te bieden hebben, er valt voor iedereen wel iets te beleven en te doen. Geniet van de meest spectaculaire producties of ga volledig op in intiemere voorstellingen in het theater, ontwikkel je eigen talent en zet ook zelf stappen op ons podium.

  www.dekom.nl

   

 • Praktische info over locatie en vervoer

  De voorstelling vindt plaats in Theater De Kom. Kijk in Planned Culture wanneer het bezoek staat gepland.

  bezoekadres
  Stadsplein 6
  3431 LZ Nieuwegein

  Eigen vervoer:

  Regel voldoende rij-ouders. Helaas is er niet voldoende plek in de zaal om bij de voorstelling aan te sluiten. Je kunt deze brief gebruiken om rij-ouders in te lichten.

   

 • Lesmateriaal

  Het lesmateriaal bestaat uit:

  1. Een les voorafgaand aan de voorstelling. Waarbij je de leerlingen op het bezoek voorbereid, over het thema dromen praat en een liedje oefent.
  2. Na de voorstelling. Een korte terugblik over hoe je leerlingen het bezoek hebben ervaren.
 • Thema's in de voorstelling

  Dromen

 • 21e eeuwse vaardigheden