OperaXpress

3 workshops van 45 minuten

Groep 4-6

Roodhapje

Roodkapje heeft nog nooit eerder een wolf ontmoet. De wolf praat zo mooi en ontroerend over zijn land in het verre Noorden dat Roodkapje hem aanziet voor een dichter. Wel noemt hij haar steeds Roodhapje. De eenzame wolf, die gek wordt van heimwee, heeft een vriend gevonden in zijn eigen spiegelbeeld: de Waterwolf. Hij hoopt dat de Waterwolf met hem mee zal gaan naar het Noorden, zodra er genoeg voedsel is voor de lange reis.

Na de voorstelling worden de leerlingen tijdens een driedelige lessenserie op school ondergedompeld in de wereld van opera. Want wat is opera eigenlijk? Is het alleen maar heel hoog en dramatisch zingen, saai en ouderwets? Of kan het juist ook bijzonder en eigentijds zijn? Daar gaan de leerlingen achterkomen! In vogelvlucht komen alle verschillende disciplines aan bod; theater, zang, muziek en dans. In de lessen leert een kunstvakdocent de leerlingen de kneepjes van het vak.

 • Partner

  Holland Opera is het eerste zelfstandige jeugdoperahuis van Europa en speelt zowel nationaal als internationaal een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe jeugdopera. Holland Opera maakt voorstellingen die dicht bij de belevingswereld van het (jonge) publiek staan. Gebruik makend van (jeugd)literatuur, toneel en soms muziekklassiekers maken ze nieuwe operavoorstellingen met maatschappelijke thema’s. Bij elke voorstelling wordt educatief materiaal ontwikkeld en worden workshops aangeboden om kinderen en jongeren actief te betrekken bij de voorstelling.

 • 21e eeuwse vaardigheden

  Sociale & culturele vaardigheden, Samenwerken, Communiceren, Creatief denken

 • Locatie
  • Voorstelling: Theater Veerensmederij in Amersfoort (busvervoer is inbegrepen)
  • Workshops op school
 • Periode
  • 12, 13 en 14 maart 2025