OperaXpress

3 workshops van 45 minuten

Groep 6-8

Een driedelige lessenserie op school na de voorstelling Odiezee

In deze bewerking van de Odyssee door Abdelkader Benali woont een meisje met haar 3 moeders in een flatje, 3-hoog achter. Ze maakt zich zorgen over het klimaat en de stijgende zeespiegel en krijgt al snel de naam O! die! Zee! Ze mist haar vader; hij is de zee op om mensen te redden. Odiezee probeert hem te bellen, maar haar moeders willen daar niets van weten. Hij heeft het te druk, hij is te ver weg, hij mag absoluut niet gestoord worden. Odiezee besluit hem zelf te gaan zoeken. En zo voert haar tocht langs de ‘zeeschuimende’ jongens via het angstaanjagende oog naar de snackbar van Circe. Een tocht waarin ze niet alleen haar eigen moed ontdekt, maar ook dat wat werkelijk van waarde is.

Na de voorstelling worden de leerlingen tijdens een driedelige lessenserie op school ondergedompeld in de wereld van opera. Want wat is opera eigenlijk? Is het alleen maar heel hoog en dramatisch zingen, saai en ouderwets? Of kan het juist ook bijzonder en eigentijds zijn? Daar gaan de leerlingen achterkomen! In vogelvlucht komen alle verschillende disciplines aan bod; theater, zang, muziek en dans. In de lessen leert een kunstvakdocent de leerlingen de kneepjes van het vak.

 • Partner

  Holland Opera is het eerste zelfstandige jeugdoperahuis van Europa en speelt zowel nationaal als internationaal een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe jeugdopera. Holland Opera maakt voorstellingen die dicht bij de belevingswereld van het (jonge) publiek staan. Gebruik makend van (jeugd)literatuur, toneel en soms muziekklassiekers maken ze nieuwe operavoorstellingen met maatschappelijke thema’s. Bij elke voorstelling wordt educatief materiaal ontwikkeld en worden workshops aangeboden om kinderen en jongeren actief te betrekken bij de voorstelling.

 • Locatie
  • Voorstelling: Theater Veerensmederij in Amersfoort (busvervoer is inbegrepen)
  • Workshops op school
 • Periode

  Nog niet bekend

 • 21e eeuwse vaardigheden

  Sociale & culturele vaardigheden, Samenwerken, Communiceren, Creatief denken