Maak je eigen opera

1 dag

Groep 6-8

Odiezee

Een opera maken in één dag? Onder de bevlogen leiding van de vakmensen van Holland Opera kan het!

In deze bewerking van de Odyssee door Abdelkader Benali woont een meisje met haar 3 moeders in een flatje, 3-hoog achter. Ze maakt zich zorgen over het klimaat en de stijgende zeespiegel en krijgt al snel de naam O! die! Zee! Ze mist haar vader; hij is de zee op om mensen te redden. Odiezee probeert hem te bellen, maar haar moeders willen daar niets van weten. Hij heeft het te druk, hij is te ver weg, hij mag absoluut niet gestoord worden. Odiezee besluit hem zelf te gaan zoeken. En zo voert haar tocht langs de ‘zeeschuimende’ jongens via het angstaanjagende oog naar de snackbar van Circe. Een tocht waarin ze niet alleen haar eigen moed ontdekt, maar ook dat wat werkelijk van waarde is.

Na de voorstelling maken leerlingen in één dag een eigen versie van de opera. Onder begeleiding van kunstvakdocenten gaan ze aan de slag met teksten en liedjes. Er wordt gedanst, gezongen, toneelgespeeld én muziek gemaakt. En de leerlingen staan uiteindelijk zelf op het podium met hun eigen miniopera!

 • Partner

  Holland Opera is het eerste zelfstandige jeugdoperahuis van Europa en speelt zowel nationaal als internationaal een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe jeugdopera. Holland Opera maakt voorstellingen die dicht bij de belevingswereld van het (jonge) publiek staan. Gebruik makend van (jeugd)literatuur, toneel en soms muziekklassiekers maken ze nieuwe operavoorstellingen met maatschappelijke thema’s. Bij elke voorstelling wordt educatief materiaal ontwikkeld en worden workshops aangeboden om kinderen en jongeren actief te betrekken bij de voorstelling.

 • 21e eeuwse vaardigheden

  Sociale & culturele vaardigheden, Samenwerken, Communiceren, Creatief denken

 • Locatie
  • Voorstelling: Theater Veerensmederij in Amersfoort (busvervoer is inbegrepen)
  • Workshopdag en presentatie: in de school
 • Periode

  Nog niet bekend