Hiphop Opera Xperience

90 minuten

Groep 7-8

HipHop Opera Xperience

Een unieke Xperience op Fort Rijnauwen. Tijdens een wandeling komt alles samen: opera, hiphopmoves, natuur én geschiedenis. 

De leerlingen gaan in de gewelven van het fort aan de slag met workshops zang en dans. Ze leren vette moves van de dansdocent van DOX en een lied van de zangdocent van Holland Opera. Tijdens een wandeling over het fortterrein laten de leerlingen zien wat ze hebben geleerd.

 

 • Partner

  Holland Opera is het eerste zelfstandige jeugdoperahuis van Europa en speelt zowel nationaal als internationaal een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe jeugdopera. Holland Opera maakt voorstellingen die dicht bij de belevingswereld van het (jonge) publiek staan. Gebruik makend van (jeugd)literatuur, toneel en soms muziekklassiekers maken ze nieuwe operavoorstellingen met maatschappelijke thema’s. Bij elke voorstelling wordt educatief materiaal ontwikkeld en worden workshops aangeboden om kinderen en jongeren actief te betrekken bij de voorstelling.

  Holland Opera

  DOX is een team van makers, performers, regisseurs, choreografen en technici dat de meest spraakmakende producties voor en door jongeren naar het theater en naar school brengt. De DOX makers en performers kenmerken zich door een cross-disciplinaire aanpak en een interesse voor maatschappelijke vraagstukken zichtbaar te maken.

  DOX

 • Thema

  Verhalen vertellen, Omgaan met elkaar

 • 21e eeuwse vaardigheden

  Creatief denken

 • Periode

  Het hele seizoen behalve de winter