Dingen doen dingen

3 lessen

Groep 7-8

Maak de spannendste surrealistische kunstwerken op de iPad!

Wat als dingen net zo graag dingen deden als wij? Hoe zou dat eruit zien? Een ding op zijn of haar lievelingsplek terwijl het doet wat het het liefste doet? Jij mag het laten zien in dit project, met behulp van een voorwerp waarmee je alles wat je in je hoofd hebt zichtbaar kunt maken: de iPad.
 • Praktische informatie

  Er komen 15 iPads in de klas. Hierop is geïnstalleerd het eenvoudige tekenprogramma BrushesXP. De iPads blijven twee weken op de school, waarna ze doorreizen naar de volgende school. Zorg ervoor dat de Ipads voorafgaand aan de gastles aangemeld worden op het Wifi netwerk van de school.

 • Over de kunstenaars

  Over Ruben Peters

  Ruben Peters is het meest in zijn element wanneer hij als Illustrator en/of Filmmaker mag werken voor een kinderdoelgroep. Naast voor kinderen werken geeft hij ook les aan ze binnen zijn vakgebied. Zo worden er vloglessen, stopmotion-animatie, filmtechnieken, tekenlessen en mediawijsheidlessen door hem verzorgd. In zijn vrije tijd ontwikkeld hij samen met zijn broer Elmar eigen producties onder de naam Mariboe.

  Lotte van Dijck

  Lotte van Dijck werd geboren op een steenworp afstand van de grens tussen Nederland en België. Haar grote liefdes zijn muziek, taal en beeld. En ze voelt zich bovenal thuis op de plekken waar die grote drie elkaar ontmoeten.

  Lotte schrijft Nederlandstalige liedjes en bracht in 2010 haar eerste solo album uit, getiteld ‘Lege plaatsen in de stad’. Ze schreef muziek voor film en documentaire, en speelde jarenlang in het duo ‘Kirke’

  Op een dag tekende Lotte een poppetje op één van haar foto’s en daar bleek ze niet meer mee te kunnen stoppen. Het resultaat: een groeiende verzameling fototekeningen, veel tekenplezier en een nieuw avontuur dat ‘De Verderkijker’ heet.

  Voor meer informatie over Lotte, zie: www.lottevandijck.nl

 • Thema's in het project

  Dit project sluit aan bij het thema communicatie en heeft samenhang met het leergebied digitale geletterdheid.

 • 21e-eeuwse vaardigheden

  Creatief denken en ICT basisvaardigheden

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds en het K.F. Heinfonds.