Bon Dia

3 lessen

Groep 3-4

Een vrolijk concert in twee talen!

 • Izaline Calister
  Izaline

  Izaline Calister zong als kind al graag en veel en zij zocht bekende kinderliedjes uit die elke Antilliaan kent. Izaline: ‘Ik wil graag de liedjes uit mijn jeugd in leven houden en doorgeven aan nieuwe generaties.’

  Izaline is opgegroeid op Curaçao, en zingt veel van haar liedjes (deels) in haar moedertaal, het Papiementu.

  In 2000 werd ze uitgeroepen tot Tumba Queen. Tumba is een muziek- en dansstijl die wordt beoefend op de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao.

  In 2009 won Izaline de Edison Award in de categorie Wereldmuziek.

  Lees hier een interview met Izeline in de Volkskrant (abonnement vereist).

  Voor meer informatie over Izeline, neem een kijkje op haar site.

   

 • Lesmateriaal

  Op de website bondiagoeiemorgen.nl kun je meer leren over de taal Papiaments, de eilanden Curaçao, Aruba en Bonaire én over de liedjes die daar worden gezongen. Er zijn oefen- en karaokefilmpjes, kleur- en knutselplaten, leuke dingen om te weten en heel veel liedjes om mee te zingen, in het Papiaments én in het Nederlands. Ook is Bon dia, goeiemorgen als boek verkrijgbaar met bijbehorende CD.

  In dit lesmateriaal hebben we een greep gedaan van een paar voorbereidende oefeningen die je kunt doen voordat je naar de voorstelling gaat.

 • Thema
  • Slapen
  • Dromen
  • Andere talen (Papiementu)
  • Curaçao
  •  Muziek en theater

Bon dia, goeiemorgen

Wat doe je als je niet kunt slapen? Het lukt Izaline niet om in slaap te komen. In het schemergebied tussen dag en nacht is haar slaapkamer een plek waar knuffels tot leven komen, een schimmenspel leidt tot een groot dansfeest en er wordt zelfs gevoetbald! Izaline beleeft allerlei avonturen waarbij de vrolijkste kinderliedjes voorbijkomen. Is het een droom, of is dit echt?

Bon Dia, Goeiemorgen is een muziektheatervoorstelling (4+) rondom een bonte verzameling kinderliedjes van Curaçao, Aruba en Bonaire. De liedjes worden tweetalig, in zowel het Papiaments als het Nederlands gezongen door Izaline Calister begeleid door pianist Thijs Borsten (bekend van de succesvolle cd-serie Trapperdetrap en de Liedjesatlas) en percussionist Danny Rombout. Kiki Jaski verzorgt het script en de regie.