Beeld voor beeld

3 lessen

Groep 5-6

Leren over animatiefilms

Wist jij dat je voor een animatiefilm wel 24 beeldjes per seconde nodig hebt? In dit project kom je van alles te weten over animatiefilms. Cinekid heeft voor jullie een serie films geselecteerd om te bekijken. En er komt een filmmaker in de klas om werk te tonen en jullie de fijne kneepjes van het vak leren. Wat een werk, dat animeren!

 • Over Cinekid

  Cinekid is het grootste media- en filmfestival voor kinderen en vindt plaats tijdens de herfstvakantie in meer dan dertig filmtheaters door heel Nederland en op Curaçao met de hoofdlocatie in Amsterdam. Er worden tijdens het festival premières van (inter)nationale films en series vertoond en er zijn dagelijks masterclasses, workshops, en tal van activiteiten zoals meet & greets met filmmakers en acteurs. In het Cinekid MediaLab kunnen kinderen op een speelse manier ontdekken wat de impact van de groeiende invloed van AI en innovatieve mediatechnologie is. Jaarrond geeft en ontwikkelt Cinekid filmlessen op scholen door het hele land waarin kinderen niet alleen leren over film en media maar ook zelf als makers aan de slag gaan.

  www.cinekid.nl

   

   

 • Over animator kunstenaars Juan de Graaf en Quita Felix

  Juan de Graaf – regisseur en animator, docent

  Als kind tekende hij zijn eerste animaties in agenda’s om de bladzijden tussen duim en wijsvinger voorbij te laten roetsjen als een flipperboekje, en als tiener nam hij korte films op met een oude Super-8 camera.

  Na zijn studie bij kunstacademie ArtEZ tekende hij als character animator aan verschillende animatieproducties, waaronder animatie voor commercials, series en films. Ook regisseerde hij enkele korte animatiefilms die als voorfilm in de bioscoop te zien waren en werden vertoond bij binnen- en buitenlandse filmfestivals. Op het moment regisseert hij een nieuwe korte animatiefilm die wordt gesteund door het Nederlands Filmfonds en het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie.

  Hij gaf diverse lesseries, cursussen en workshops voor het primair en voortgezet onderwijs, en was docent Animatie bij Hbo-kunstopleidingen ArtEZ en HKU.

  www.juandegraaf.nl

   

  Over Quita Felix

   

  Quita is in 2022 afgestudeerd als animator aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Spel en onderzoek staan centraal in haar werk. Ideeën en vormgeving ontstaan vanuit experimenten met verschillende materialen en technieken.Naast werk in opdracht regisseert ze haar eigen animatiefilms. In dat vrije werk specialiseert ze zich in een combi van 2D (digitale) animatie en stop-motion.Animatie ziet zij als de ideale kunstvorm waarin alle disciplines samen kunnen komen.

  Haar enthousiasme voor het vak brengt ze graag over op anderen. Ze heeft verschillende animatieworkshops gegeven aan klassen in het primair en voortgezet onderwijs.

   

  Website:

  https://www.quitafelix.com