Vormen

Oorsprong en best practices

Er zijn bepaalde vormen die bij de identiteit van Kunst Centraal horen. Deze vormen komen voort uit een verkenning van eigenschappen van het logo zelf en zijn ontworpen met de bedoeling een brug te slaan tussen inhoud en gebruiker/publiek.

Zoek, afhankelijk van het medium waarop je ze moet toepassen, de juiste hoeveelheid, balans en schaal die het beste bij je doel passen. We raden je aan om tussen de vijf en zeven vormen op een witte achtergrond per lay-out te gebruiken, met natuurlijk enige uitzonderingen op deze regel.

Let wel: vermijd het toepassen van vormen bij achtergronden met een patroon dat de hele pagina dekt. Dit mag alleen wanneer een wit gedeelte van de pagina een geeelte met een patroon kruist. Dit om vloeiendheid of een visuele relatie tussen de verschillende soorten inhoud te bieden (zie voorbeelden).

Hieronder zie je de volledige set vormen, en instructies voor het implementeren hiervan.

Patronen

Hoe patronen te genereren

Patronen zijn de andere middelen die de identiteit van Kunst Centraal naar voren kunnen brengen. Deze patronen zijn bedoeld om verschillende secties van de inhoud te scheiden, maar kunnen ook worden gebruikt om verschillende secundaire achtergronden voor lay-outs te verkrijgen. 

Hieronder zie je hoe ze zijn opgebouwd, en voor welk onderwerp ze moeten worden toegepast.

Hoe toepassen

Voorbeelden

In deze galerij vind je voorbeelden van verschillende objecten en media waar bovenstaande regels worden toegepast.