Landschap Erfgoed Utrect

Woorden in de wijk

4 lessen

Groep 3-4

Woorden zijn overal! Wat kan je er allemaal mee?

Overal vind je woorden: in de klas, op het speelplein en in de wijk. Want taal is overal. We verzamelen woorden: mooie woorden, boze woorden, lieve woorden, bijzondere woorden… En we ontmoeten zelfs een echte woordkunstenaar.

 • Evelien Pullens, Bibliotheek Het Groene Hart

  Evelien Pullens is woordkunstenaar. De leerlingen ontmoeten haar op school, waar ze met hen aan het werk gaat.

  Evelien is schrijfster van een aantal kinderboeken die waarschijnlijk in de schoolbibliotheek te vinden zijn, bijvoorbeeld Het spookt in de klas. Meer werk van haar zien? Bekijk het boekenoverzicht.

  Evelien is ook poppenspeelster. Ze verzorgde jarenlang jeugdvoorstellingen met theatergroep Maatje 90. Tegenwoordig geeft Evelien lessen in poppenspel en drama, en regisseert ze voorstellingen van anderen. En niet alleen in Nederland! Evelien reist regelmatig naar India om ook daar theaterlessen te geven. Neem eens een kijkje op haar website.

  Bibliotheek Het Groene Hart

  De Bibliotheek Het Groene Hart verzorgt regionaal het bibliotheekwerk in de gemeenten Woerden, Oudewater en Montfoort. Dit gebeurt in vijf Bibliotheek vestigingen in Woerden, Harmelen, Kamerik, Zegveld en Oudewater. In Montfoort en Linschoten gebeurt dit op alle basisscholen met Bibliotheek op School.

 • Je eigen omgeving, woorden en letters ontdekken, vormgeving
 • creatief denken