Verhalenpret met Mylo

3 lessen

Groep 1-2

Samen een verhaal maken

Aan kleuters verhalen vertellen is geen straf! Ze hangen aan je lippen. Maar het is natuurlijk nog veel leuker om samen met hen eigen verhalen te maken. Met Verhalenpret krijg je verschillende tools in handen. Schrijver en illustrator Mylo Freeman doet niets anders dan verhalen maken en verbeelden. Met haar nieuwste boek Prinses Arabella in het museum komt ze (voorlopig online) op bezoek in de klas.

Prinses Arabella

Vandaag gaat prinses Arabella met haar vrienden naar een museum.
Niet zomaar een museum …
Nee, het is haar eigen Prinses Arabellamuseum!

Zo begint Prinses Arabella in het museum, een prentenboek waarin Mylo Freeman kinderen op een originele en fantasierijke manier meeneemt naar klassieke en hedendaagse kunstwerken, die groot zijn of klein, lief zijn of eng, of waarin je kunt verdwijnen. Mylo leest eruit voor in de klas. Ter voorbereiding oefenen de leerlingen een lied.

  • Mylo Freeman

    Mylo Freeman is van Nederlands-Amerikaanse afkomst en groeide op in Den Haag. Momenteel woont ze in Amsterdam. Na de geboorte van haar oudste zoon begon ze te tekenen voor kinderen.

    Haar eerste prentenboek Potje! is bekroond met de Kiekeboekprijs. Inmiddels heeft Mylo zo’n 50 prentenboeken op haar naam staan, waaronder de reeks over het donkere prinsesje Arabella.
    Haar boek Prinses Arabella is jarig is bekroond met een Leespluim. Ondertussen zijn er al 10 prentenboeken, 1 kartonboek en 1 kleurboek over Arabella verschenen. Mylo geeft workshops en muzikale voorstellingen. Ze is voorzitter van Stichting3, een stichting die door kinderboekenfestivals en voorleeswedstrijden de diversiteit in het kinderboek wil stimuleren.

Benieuwd naar Mylo? Kijk hier de aflevering van Het Klokhuis!
Bekijk