De Pyramide van Austerlitz

4 lessen

Groep 7

De Franse tijd in Nederland

 • Thema's en leergebieden

  Mens en Maatschappij

 • 21e eeuwse vaardigheden

  sociale en culturele vaardigheden, kritisch denken

Vlakbij het plaatsje Austerlitz staat een piramide. Geen echte Egyptische piramide, gebouwd van steen, duizenden jaren oud en met geheime gangen erin. Maar een bijzonder bouwwerk van zand en gras. Midden in Nederland! En…die piramide staat daar niet zomaar!

Hoe komt dat ding daar? Wie heeft deze piramide gebouwd en waarom? En…wat is de reden dat we dit bijzondere monument na meer dan 200 jaar nog steeds behouden en bewaren?

Duik mee in de Frans Tijd in Nederland met generaal Auguste de Marmont, keizer Napoleon Bonaparte en natuurlijk de Pyramide van Austerlitz!

 • De Pyramide van Austerlitz

  Bekijk de website.

 • Colofon

  Het lesmateriaal op deze leerkrachtensite en de bijbehorende leerlingenpagina’s zijn eigendom van Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht en partners. Het maakt onderdeel uit van het Kunst- en Cultuurmenu en mag gebruikt worden door alle deelnemende scholen. Het is partijen niet toegestaan dit lesmateriaal te kopiëren, verspreiden en/of te gebruiken voor andere doeleinden. Bij interesse in overname van het lesmateriaal kunt u contact opnemen met Landschap Erfgoed Utrecht.