Agenda

Weerbaar met kunst: mentale kracht door cultuuronderwijs

6 feb
2024

14:00 - 17:30

Voortgezet onderwijs

Tijdens deze inspiratiebijeenkomst gaan we dieper in op de tools van cultuuronderwijs zoals samenwerken, het ontwikkelen van een eigen stem en maatschappijkritisch denken. We geven jullie theoretische en praktische handvatten om cultuuronderwijs actief in te zetten om de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen te versterken.

Onze snel veranderende samenleving zet de mentale weerbaarheid van jongeren onder druk. We zien steeds meer berichten in de media over de dalende mentale weerbaarheid bij jongeren.

Cultuuronderwijs biedt tools om jongeren veerkrachtiger te maken en haakt in op thema’s als samenwerken, het ontwikkelen van een eigen stem en maatschappijkritisch denken. Belangrijke bouwstenen voor persoonlijke ontwikkeling en mentale kracht.

Tijdens de inspiratiebijeenkomst van dinsdag 6 februari gaan hier samen dieper op in. We geven jullie theoretische en praktische handvatten om cultuuronderwijs actief in te zetten om de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen te versterken. De inloop is vanaf 13:30, we eindigen om 17:00 met een borrel.

Doelgroep (kunstvak)docenten, cultuurcoördinatoren
Tijd 14:00 – 17:00
Locatie nnb
Prijs gratis
Contactpersoon Door Heijne / 030 – 6595520 (Kunst Centraal)

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Cultuur & School Utrecht en NEOS Cultuuronderwijs.

Ook interessant voor jou?

De digitale inspiratieworkshop ‘Rijker kijken: denken zichtbaar maken’ op 18 april 2024 over Visual Thinking Strategies. In deze workshop ontdek je kijk-strategieën die je kunt toepassen bij het kijken naar kunst, (erfgoed)voorwerpen of foto’s.

Lees verder