Agenda

Vuur voor cultuur: Vier de verschillen

22 mei
2024

15:30 - 17:30

Primair onderwijs

Hoe geef jij het Vuur voor Cultuur door op jouw school? Dit jaar vieren we de verschillen. Met vurige presentaties en workshops voor en door leerkrachten, culturele partners en Kunst Centraal.

Iedereen is anders, leerlingen en leerkrachten. Vinden wij diversiteit fijn of ook lastig? Wat is de meerwaarde van verschillen en hoe gaan we hiermee om in de klas en in de samenleving?

Wat kan cultuuronderwijs daarin betekenen? Is er bijvoorbeeld kunst er om deze zichtbaar te maken? En hoe kunnen de kunsten ons verbinden of leren te genieten van een kleurrijke samenleving?

Op 22 mei vieren we de verschillen. Je komt binnen in een tentoonstelling vol projecten met aandacht voor diversiteit. Na een inspirerende opening van de middag in het theater volg je een workshop naar keuze, over één van de kunstvakken. De kennis die je op doet is direct toepasbaar in de klas. De middag eindigt met presentaties van leerkrachten die Cultuurworkshops hebben gevolgd.

Doelgroep leerkrachten, cultuurcoördinatoren en directeuren van scholen die (willen) deelnemen aan Cultuureducatie met Kwaliteit
Prijs gratis
Tijd 15:30 – 17:30
Locatie Castellum Hoge Woerd
Contactpersoon Jos Bol / 030 – 6595520 (Kunst Centraal)

Het hart van de vlam

Op woensdag 22 maart vond de vorige bijeenkomst Vuur voor cultuur plaats op de historische locatie Castellum Hoge Woerd. Leerkrachten en directeuren werden geïnspireerd rond het thema: hoe geef je het creatieve vuur door en hoe vertel je jouw verhaal?

Lees de terugblik!