Agenda

Vuur voor cultuur:
Vier de verschillen

22 mei
2024

15:30 - 17:30

Primair onderwijs

Vuur voor cultuur is de jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor de deelnemende scholen van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK), en alle scholen in de provincie die hier kennis mee willen maken. Want hoe geef jij het Vuur voor Cultuur door op jouw school? We vieren de verschillen, met vurige presentaties en diverse workshops.

Iedereen is anders, leerlingen en leerkrachten. Afkomst, religie, gender, huidskleur, lichamelijk, noem maar op. Maar vinden wij diversiteit fijn of ook lastig? Wat is de meerwaarde van verschillen en hoe gaan we hiermee om in de klas en in de samenleving? En wat kan cultuuronderwijs daarin betekenen? Is er bijvoorbeeld kunst om deze zichtbaar te maken? En hoe kunnen de kunsten ons verbinden of leren te genieten van een kleurrijke samenleving?

Het programma

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

De gespreksleider van de middag is Oscar Kocken.

Oscar werkt als schrijver, presentator, dagvoorzitter, gespreksleider, interviewer, programmamaker en treedt op tijdens festivals en congressen, in het theater, op radio en televisie. Het gaat hem altijd om het verhaal dat onder de oppervlakte schuilt. De échte betekenis van wat we doen.

De opening van de middag wordt verzorgd door zangeres Jessica van Berkel en de toetsenist Daan Kettelarij van Theater Totaal. Beiden spelen in de band Total Loss. De werkplek waar talentvolle muzikanten met een verstandelijk beperking hun droom om artiest te zijn, kunnen waarmaken. Theater Totaal verzorgt voor Kunst Centraal ook concerten in het Kunstmenu.

Meer informatie

Doelgroep leerkrachten, cultuurcoördinatoren en directeuren van scholen die (willen) deelnemen aan Cultuureducatie met Kwaliteit
Prijs gratis
Tijd 15:30 – 17:30
Locatie Castellum Hoge Woerd
Contactpersoon Jos Bol / 030 – 6595520 (Kunst Centraal)

Het hart van de vlam

Op woensdag 22 maart 2023 vond de vorige bijeenkomst Vuur voor cultuur plaats op de historische locatie Castellum Hoge Woerd. Leerkrachten en directeuren werden geïnspireerd rond het thema: hoe geef je het creatieve vuur door en hoe vertel je jouw verhaal?

Lees de terugblik!