Agenda

Proeflokaal ‘Vervelende kinderen bestaan niet (?!)’

7 mrt
2023

15:00 - 17:30

Primair

Omgaan met lastige situaties in de klas. Dit proeflokaal voor gastdocenten is de tweede in een serie van drie. (Ze zijn ook los bij te wonen)

Je bent er helemaal klaar voor! Je bent goed in wat je doet, je hebt nagedacht over je lesopbouw en je bent op tijd om de klas te ontvangen. Niets staat een goede gastles in de weg. Maar dan sta je voor de groep en blijkt de dynamiek tussen de leerlingen best ingewikkeld. Voor je het weet verzeil je in een lastige situatie. Wat kun je doen?

Niemand heeft in zo’n geval de wijsheid in pacht. Wat voor de een werkt, werkt niet per se voor jou. Toch zijn er wel wat gouden regels voor als het even niet lekker loopt. Door samen concrete lastige situaties te bespreken en die te koppelen aan de theorie, komen we tijdens dit proeflokaal tot do’s en dont’s bij verschillende soorten lastige situaties. Samen met ervaring uit het werkveld, zoals een leerkracht, culturele partner en museumdocent onderzoeken we de mogelijkheden.

Datum: dinsdag 7 maart 2023
Tijd: 15:00 uur – 17:30 uur
Locatie: Landgoed Oostbroek, De Bilt
Kosten: geen
Contactpersoon: dorien.wijstma@kunstcentraal.nl
Inschrijven: klik hier

 

Reflecteren. Hoe? Zo!

Het is belangrijk dat kinderen leren reflecteren. Het is een vaardigheid die bijdraagt aan leren en groei. Hoe pak je dat aan?

Kom op dinsdag 18 april van 15:00 uur tot 17:00 uur naar het derde Proeflokaal: Reflecteren. Hoe? Zo!

Meer info en aanmelden