Agenda

Proeflokaal ‘Te gast in de klas’

17 jan
2023

15:00 - 17:30

Primair

Sta jij regelmatig als gastdocent voor de klas? Meld je aan voor dit proeflokaal over het geven van een geslaagde gastles. Dit proeflokaal voor gastdocenten is de eerste in een serie van drie. (ook los bij te wonen)

Als gastdocent kom je voor korte tijd in een klas om jouw les uit te voeren. Je kent de groepsleerkracht niet, je kent de kinderen niet. Dat maakt het best spannend. Een goed opgebouwde les waarin een aantal voorwaarden zitten ingebouwd, heeft invloed op het succes van je les. Door in je voorbereiding op de les rekening te houden met bepaalde aspecten in je lesontwerp, kun je aansluiten bij het kind.

Over de randvoorwaarden gaat het eerste proeflokaal: ‘Te gast in de klas’. Hoe maak je jouw activiteit tot een succes en bouw je een goede gastles op? Hoe ontwikkelt een kind zich cognitief en creatief? Welke werkvormen zet je in om kinderen te laten ervaren wat jij wilt bereiken?

Het eerste proeflokaal wordt een interactieve middag vol inspiratie én leren van elkaar. Na afloop:

Voor culturele partners, gastdocenten (po)
Datum dinsdag 17 januari 2023
Tijd 15:00 – 17:30 uur
Locatie Castellum Hoge Woerd
Kosten geen
Meer info dorien.wijstma@kunstcentraal.nl
Inschrijven klik hier

Je bent ongetwijfeld als gastdocent wel eens in een lastige situatie verzeild geraakt. Wat doe je dan?  Op 7 maart 2023 is het tweede Proeflokaal: Vervelende kinderen bestaan niet (?!) Omgaan met lastige situaties in een gastles.

Proeflokaal 2