Agenda

Proeflokaal ‘Te gast in de klas’

15 dec
2021

15:00 - 17:30

Primair

Sta jij regelmatig als gastdocent voor de klas? Kom naar dit proeflokaal over het geven van een geslaagde gastles.

Bij het geven van een gastles kom je onvermijdelijk terecht in onverwachte situaties. Je kent de leerlingen niet zoals de groepsleerkracht die kent en, vanzelfsprekend, ben je niet altijd even goed op de hoogte van wat er die dag of week op school speelt. Gelukkig kan je als gastdocent wel degelijk invloed uitoefenen op het eventuele succes van je les. Enerzijds door je houding voor de klas, anderzijds door bij je voorbereiding op de les rekening te houden met bepaalde randvoorwaarden.

Over de randvoorwaarden gaat het eerste proeflokaal: ‘Te gast in de klas’. Hoe maak je jouw activiteit tot een succes en bouw je een goede gastles op? Hoe ontwikkelt een kind zich cognitief en creatief? Welke werkvormen zet je in om kinderen te laten ervaren wat jij wilt bereiken?

Het eerste proeflokaal wordt een interactieve middag met volop inspiratie én leren van elkaar. Na afloop:

Datum: woensdag 15 december 2021
Tijd: 15:00 – 17:30 uur
Locatie: Bibliotheek Utrecht, Neude 11, Utrecht
Voor: culturele partners, gastdocenten
Kosten: Geen
Meer info: d.wijstma@landschaperfgoedutrecht.nl

Uiteraard houden we rekening met de coronarichtlijnen van de overheid. We waarborgen een onderlinge afstand van 1,5 meter.

Je bent ongetwijfeld als gastdocent wel eens in een lastige situatie verzeild geraakt. Wat doe je dan?  Op 16 februari 2022 is het tweede Proeflokaal: Vervelende kinderen bestaan niet (?!) Omgaan met lastige situaties in een gastles.

Proeflokaal 2