Agenda

Meer met film in de klas

5 apr - 10 mei
2022

15:30 - 18:00

Voortgezet

Veel docenten maken gebruik van film in hun lessen, maar hoe kun je film ook echt betekenisvol inzetten? In drie bijeenkomsten leer je hoe. De training start met een spoedcursus filmanalyse. Daarna leer je hoe je een filmles opbouwt en krijg je praktische tools.

Filmhub Midden is de specialist op het gebied van filmeducatie in de regio. Zij verzorgen 3 bijeenkomsten op 5 april, 19 april en 10 mei van elk 2,5 uur. Daarin leert je hoe je filmeducatie kunt inzetten om leerlingen op te leiden tot zelfbewuste, relativerende en kritische burgers. Je krijgt praktische tools, waarmee je direct aan de slag kunt in de klas. De methode biedt niet alleen houvast voor leraren, maar ook voor aanbieders van filmprojecten. Zij leren dezelfde taal te spreken als het onderwijs.

Super waardevolle training. Goed voorbereid, vol enthousiasme en enorm inspirerend. Heel praktisch en zeer toepasbaar in het voortgezet onderwijs.

In de eerste bijeenkomst maak je kennis met de vijf vaardigheden van filmeducatie: beleven, verwoorden, onderzoeken, reflecteren en creëren. Je ervaart hoe je deze kunt gebruiken om jouw onderwijs te verrijken. Ook laten we je zien waar je geschikte films voor jouw leerlingen kunt vinden.

De bijeenkomst daarna leer je per vaardigheid werkvormen kennen, die je in de klas kunt toepassen. Verder geven we je een beeld van de filmaanbieders in jouw regio.

In de derde en laatste bijeenkomst nodigen we een filmmaker uit om je meer inzicht te geven in het creatieve proces van maken van films. Je gaat zelf aan de slag en ervaart je dat film maken met leerlingen niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Bijeenkomsten: 5 april, 19 april, 10 mei 2022
Prijs: €75
I.s.m.: Filmhub Midden

Inschrijven kan t/m 22 maart.

 

Bekijk ook

Dinsdag 5 april
2022
Bijeenkomst 1
15:30-18:00, locatie nnb
Dinsdag 19 april
2022
Bijeenkomst 2
15:30-18:00, locatie nnb
Dinsdag 10 mei
2022
Bijeenkomst 3
15:30-18:00, locatie nnb