Agenda

Maak Kunstmenu mee!

16 jan
2024

10:00 - 12:30

Primair onderwijs

Het is tijd voor de tweede editie van 'Maak Kunstmenu mee'. Want veel Utrechtse gemeentes dragen bij aan Kunstmenu. Wat levert die bijdrage op? Maak dit live mee samen met de leerlingen én met collega-beleidsmedewerkers! Dit keer deelt Julia Terlunen (beleidsmedewerker Cultuur bij Gemeente Houten) de ins en outs van Houten.

Dit jaar zijn we te gast in theater Aan de Slinger in Houten en kijken we samen met de leerlingen van groep 7 & 8 naar de vertelvoorstelling ‘Nachtreis’ van Sahand Sahebdivani, waar hij vertelt hoe hij is gevlucht uit Iran.

Hij was nog maar drie jaar oud toen zijn moeder hem midden in de nacht wakker maakte, hij zijn warme jas aandeed en ze zo de stad uitreden. Een man met een grote snor nam hem mee op een paard door de bergen, weg uit Iran waar het oorlog was. Wat hij meenam waren de volksverhalen die zijn vader hem vertelde.

Sahand Sahebdivani tijdens 'Nachtreis'

Met Kunstmenu en Cultuurprogramma draagt Kunst Centraal bij aan het toegankelijk maken van kunst en cultuur voor alle leerlingen. Ook leerlingen die dit van huis uit niet meekrijgen, krijgen daardoor op school de kans om diverse culturele uitingen te beleven.

Om Kunstmenu en Cultuurprogramma mogelijk te maken, werkt Kunst Centraal samen met lokale culturele partijen. Een gemeente met zichtbare en toegankelijke cultuur is vaak aantrekkelijk om in te wonen. Door goede cultuureducatie aan te bieden in het onderwijs is de basis hiervoor gelegd.

Het programma

Voor statenleden, beleidsmedewerkers Cultuur & Onderwijs provincie Utrecht
Datum dinsdag 16 januari 2024
Locatie Aan de Slinger in Houten
Contactpersoon Ellen Löwik / 030 – 6595520 (Kunst Centraal)

Gezien de aard van de voorstelling in de Kleine Zaal is er beperkt ruimte. Bij extreme interesse organiseren we een tweede bijeenkomst in de middag.

Het verhaal van de nachtreis in Prikkels

Sahand Sahebdivani vertelde groep 6 van Integraal Kindcentrum De Regenboog hoe hij als vijfjarig jongetje is gevlucht uit Iran.

Bekijk de klassefoto in Prikkels