Agenda

Kunst & Technologie: Kermis op de basis

30 sep
2021

15:30 - 18:00

Voortgezet

Dropstuff media realiseert een interactieve media playground in een voormalige shelter voor gevechtsvliegtuigen. Een plek waar volkscultuur, erfgoed kunst en technologie elkaar ontmoeten. We ervaren de installaties en gaan zelf experimenteren.

In de tijd van de Koude Oorlog werden de enorme ‘shelters’ van luchthaven van Soesterberg van gevechtsvliegtuigen opgeslagen. Nu is de ruimte van 800 m2 volledig ingericht als interactieve experience. Dropstuff media richtte er met installaties ‘De Koude Kermis’ in. De installaties zijn geïnspireerd op traditionele kermisattracties. Volkscultuur meets high tech en high art.

‘De koude kermis’ maakt gebruik van nieuwe media, sociale media, virtual en augmented reality, artificial intelligence, 360° en 3D video, drones, robots, projectie, camera’s, sensoren, zelfrijdende auto’s en diverse applicaties, maar ook van de meer traditionele media als fotografie en fysieke (kunst)objecten. Op het programma staan onder meer een botsautobaan met zelfrijdende en dansende auto’s en een trampoline waar een goddelijke robot als een marionettenspeler de mensen lijkt aan te sturen. Of is het andersom? Komt dat zien!

Prijs: €25
Locatie: Vliegbasis Soesterberg
I.s.m.: Dropstuff Media
Thema: Kunst & Technologie
Meer info: https://dropstuff.nl/kermis-op-de-basis/

Inschrijven kan t/m 23 september.

Bekijk ook