Agenda

Groen! Wonen en leven in de toekomst

20 apr
2022

15:30 - 17:30

Primair

Creatief meedenken over een mooie wereld, hoe leuk is dat! Architecten, stedenbouwkundigen, technologen en ook kunstenaars als Daan Roosegaarde denken na over en geven creatief vorm aan duurzaam wonen en leven in de toekomst. Maar ook kinderen zijn bezig met de wereld van de toekomst.

Voor een duurzame wereld kun je niet jong genoeg een zaadje planten. Ook op scholen is er veel aandacht voor:  schooltuintjes, natuur, gezonde voeding, recycling, afvalscheiding, energiebronnen of een groen schoolplein zijn onderwerpen in het lesprogramma.

Deze inspiratiebijeenkomst vindt plaats op Landgoed de Palz. Een culturele plek met een groen hart. Je wandelt met al je zintuigen langs zes verrassende plekken, die je inspiratie geven op het thema ‘groen’. Je krijgt ideeën om met kunst en erfgoed dit thema te behandelen. Zo worden hoofd, hart en handen aangesproken. En sluit het aan door vak -verbinding bij Wereldoriëntatie, techniek en burgerschap. Na afloop zijn alle lesvoorbeelden met inspiratiefoto’s online beschikbaar en kun je direct met je eigen klas aan de slag.

Wist je dat: Ook het Kinderboekenweek thema 2022  Gi -Ga Groen!  sluit aan bij dit onderwerp.

Voor: leerkrachten

Locatie : Landgoed de Paltz

Kosten: €35 live bijeenkomst, €15 online

Meer info: jos.bol@kunstcentraal.nl