Agenda

Cultuur verbindt!

14 dec
2021

15:30 - 17:30

Voortgezet

Hoe krijg je je leerlingen enthousiast? Verbind je kunstles met erfgoed om je heen en verrijk op een creatieve en beeldende manier je lessen. In deze workshop leer je hoe!

De wereld is een geheel. Toch laten wij in ons onderwijs kinderen en jongeren de wereld leren kennen in aparte vakken. Dat kan ook anders! Kunst en erfgoed helpen leerlingen te leren reflecteren. Daarmee maken kunst en cultuur onderwerpen betekenisvoller. Leerlingen formuleren wat een onderwerp voor hen persoonlijk betekent. Daarom zijn kunst en erfgoed een prima ingang om jongeren kennis te laten maken met een nieuw onderwerp.

Ook het creatief proces dat bij de cultuurvakken centraal staat is goed bruikbaar bij andere vakken. Bij het beleven en maken van cultuur zet je alle zintuigen open. Je oriënteert je op een onderwerp, je onderzoekt, je gebruikt je verbeelding en je reflecteert. Door cultuur te verbinden met andere vakken kun je het leerproces, het onderzoek en experiment zichtbaar maken.

In deze workshop leren beeldend kunstenaar Eline Janssens en Dorien Wijstma van Landschap Erfgoed Utrecht je hoe je kunst en erfgoed kunt verbinden met andere thema’s en vakken. Je leert doelen te stellen en de vakspecifieke vaardigheden van cultuureducatie zelf te blijven borgen.

Prijs: €10
Locatie: Vanwege de nieuwe maatregelen is deze workshop online
Doelgroep: Docent beeldend en CKV, cultuurcoördinatoren, PROVO instellingen
I.s.m.: Landschap Erfgoed Utrecht
Thema: Vakoverstijgend werken

Inschrijven kan t/m dinsdag 7 december.

Tijdens al onze activiteiten volgen we de actuele richtlijnen van het RIVM.

Wist je dat je als VO-docent recht hebt op 83 klokuren scholing? Hiervoor is 600 euro per jaar beschikbaar (obv fulltime functie). Lees meer www.aob.nl.

Bekijk ook