Agenda

CKV vmbo-netwerk: Beeld & Taal

2 okt
2023

15:00 - 17:30

Voortgezet onderwijs

Op 2 oktober organiseren we het eerste CKV vmbo-netwerk van dit schooljaar met het thema 'Beeld & Taal'. Want hoe kun je op creatieve wijze werken aan leesbevordering in jouw lessen? Bibliotheek Eemland, NEOS Cultuuronderwijs, Filmhub Midden en Kunst Centraal slaan de handen ineen om o.a. CKV-docenten op het vmbo te inspireren bij het inzetten van cultuureducatie voor taal- en leesbevordering.

Hoe kun je met creatieve film- of beeldlessen jouw leerlingen aan de slag laten gaan met taal en verhalen? Je kunt deze middag kiezen uit diverse workshops waarin je inspiratie krijgt voor jouw lessen. Ga aan de slag met het verfilmen van een scène uit een boek, ontdek de wondere wereld van graphic novels of duik in het verbeelden van een gedicht. Met de lesideeën die je krijgt, daag je jouw leerlingen uit én werk je op creatieve wijze aan leesbevordering en leesplezier. 

Het programma

14.30 Inloop
15.00 Welkom en keynote door Caroline Wisse
15.30 Keuze uit drie workshops

17.00 Gezamenlijke borrel

Over Caroline Wisse

Hoe belangrijk is taal nou echt? Kun je alles met beeld zeggen of heb je toch nog woorden nodig? En hoe belangrijk is het dan om genoeg woorden tot je beschikking te hebben om je genuanceerd uit te kunnen drukken? Hoe verhouden film en lezen zich tot elkaar en hoe kunnen ze elkaar versterken? Maar hoe doe je dit dan in je lessen?! Gelukkig maak je onderwijs samen!

Caroline Wisse is docent Nederlands en filmdocent (Globe College Utrecht) en daarnaast is zij landelijk actief met lezen, leesbevordering, onderzoek, taalbeleid en filmeducatie.

Het wordt een leerzame en gezellige middag waar je met vakgenoten praktische en toepasbare vaardigheden ontwikkelt. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om kennis en inspiratie te delen met je collega-docenten. We sluiten de middag af met een borrel. 

Contactpersoon Mariska de Wit / 030 – 6595520 (Kunst Centraal)
Locatie Het Eemhuis, Amersfoort

Het beste van twee werelden

Een CKV vmbo-netwerk is een ideale combi van iets wat je met je leerlingen kunt zien én uitwisseling met vakgenoten. Op dinsdag 15 november 2022 vond het netwerk plaats in het Centraal Museum in Utrecht.

Lees de terugblik